Javaslatok reggelire és vacsorára
Reggelire és vacsorára valók
Meleg szendvicsek toast sütőben
Kolbász, szalonna, főtt tojás, sült zsír, szalámi, májkrém, házi töpörtyű krém, tonhal konzerv feltétek valamelyikével
Tojás rántotta
Szalonnával, hagymával vagy kolbásszal
Tükörtojás
Hagyma és minőségi virsli alásütve (vagy virsli nélkül)
Zöldségek:
Paradicsom, hagyma, paprika, uborka, retek, stb.
Emeletes bundás szendvics
Hozzávalók: 9 szelet kenyér (ebből 3 db emeletes szendvics lesz) libazsír, virsli, kolbász, 6 db tojás
Elkészítés: Megkenjük az egyik szelet kenyeret zsírral, beborítunk szalonnával és befedjük a következő kenyérszelettel, melynek mindkét oldalát megkenjük zsírral. Erre kolbászt pakolunk és befedjük a harmadik szelet kenyérrel, melynek belső oldalát szintén megkenünk zsírral. A szendvicseket a felvert tojásba mártjuk, mint a bundás kenyeret. Tepsibe téve kb. 30 perc alatt megsütjük 200 fokos sütőben.
Tepsis lapcsánka kolbásszal és hagymával (Szabó Sigfrid ajnlása szerint határeset!)
Hozzávalók:
5 nagyobb krumpli, 2 egész tojás, 4 púpos ek. liszt, só, bors, 2 nagy hagyma, 10 dkg kolbász, 5 dkg kolozsvári szalonna
Elkészítés:
A krumplit lereszeljük, összekeverjük a tojással, a liszttel és a fűszerekkel. A hagymát, a kolbászt és a szalonnát kicsit összesütjük. A tésztából kis halmokat teszünk a tepsibe és a hagymával körülrakjuk. 200 fokon kb. 40 percig sütjük.
A hagymából dupla adag is készíthető, felével megsütni másik felével tálalni.