Ötletek kenyérre valókhoz
Kenyérre valók
Zakuszka
Hozzávalók:
5 kg padlizsán, 1-1 kg hagyma, paprika és paradicsom, 0,7 l paradicsomlé, 2 kk bors, 1 fej fokhagyma, babérlevél, 5 dl zsír,
Elkészítés:
A zsíron megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a megsütött és leturmixolt padlizsánt, majd a ledarált paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük.
Kenőmájas
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, kb. 25 dkg zsír, 1 fej hagyma, fél paprika, só, bors, majoranna, szegfűbors, erős pista, kevés mustár
Elkészítés:
A májat a zsírban a hagymával és a paprikával megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket és ha egy picit meghűlt ledaráljuk és ha szükséges utána ízesítünk.
Zsírban sült tarja
Hozzávalók: 4 szelet tarja, 25 dkg zsír, só, bors, majoranna, fokhagyma, 1 db hagyma, 1 db paprika
Elkészítés: A hússzeleteket bekenjük a fokhagymával és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. Beletesszük a forró zsírba a felszeletelt hagymával és paprikával együtt. Puhára sütjük.