Saláták REGENOR étrendhez
Saláták
Babsaláta
Hozzávalók:
Bab, só, babérlevél, zsír, hagyma, paradicsompüré, fehérbor, bors, kakukkfű, bazsalikom, citromlé, édesítőszer
Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott babot sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a szálára vágott hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és felengedjük a borral, meg a paradicsompürével. A végén hozzákeverjük a babot és összeforraljuk. Ha szükséges utána ízesítünk.
Uborka saláta
1 uborka, 1 gerezd fokhagyma, só, citromlé, édesítőszer
Káposzta saláta
1 fej káposzta, köménymag, 1 fej hagyma, só, citromlé, édesítőszer
Cékla saláta
2 db céklát vízben puhára főzünk. Megpucoljuk és felszeleteljük. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Ízesítjük 1 egész citrom levével, sóval, köménnyel és édesítőszerrel. Tehetünk bele feldarabolt tormát is